PARAZRAZ 2024 Banská Štiavnica

Slovenský cykloklub každoročne organizuje národný zraz cykloturistov, vždy v spolupráci s niektorým z regionálnych klubov SCK a vždy v inom regióne Slovenska. Tento rok bude iný – z rôznych dôvodov sme sa rozhodli premeniť klasická zraz na priateľské stretnutie cyklistov – PARAZRAZ 2024, ktorý sa uskutoční v dňoch 29.8. – 1.9.2024 v Banskej Štiavnici.

Propozície podujatia

Termín parazrazu: 29.8. – 1.9.2024

Bulletín k stiahnutiu: na tomto odkaze

Zázemie parazrazu bude v štiavnickej požičovni bicyklov BS RENT & Bistro. Tu sa budeme stretávať pred nástupom na trasu v piatok a v sobotu, bude sa tu konať prezentácia účastníkov vo štvrtok od 16:00. Ostatné dni večer sa tu môžeme stretnúť na pivku.

Registrácia:

  • podujatie je pre všetkých zdarma, nakoľko si každý rieši ubytovanie a stravovanie sám
  • prosíme účastníkov aby sa registrovali iba preto, aby sme vedeli, s kým v tento víkend rátať 🙂

Trasy:

  • Piatok 30. 8. 2024 – 67,3 km (prevýšenie 1 350 / 1 350 m). V piatok je trasa naplánovaná po Barborskej ceste, cez Repište, Vyhne do Žarnovice. V Žarnovici je viacero možností na občerstvenie. Trasa následne pokračuje cez Voznicu, Rudno nad Hronom, Uhliská späť do Banskej Štiavnice.
    Link na stiahnutie trasy: https://sk.mapy.cz/s/bohavagofe
  • Sobota 31. 8. 2024 – dve varianty: 47,5 km / 73,4 km (prevýšenie 901 / 901 m ; 1 365 / 1365 m). V sobotu sú na pláne dve varianty trás – kratšia i dlhšia. Základ okruhov je rovnaký, pri dlhšom si vystúpame navyše do sedla Dubinky a vrátime sa cez Kozelník. Z Banskej Štiavnice je trasa vedená popri Tajchu Veľká Vodárenská a Červená studňa. Pokračuje trasou Stopa Salamandry, okolo Richnavského jazera, cez sedlo Krížna, popri Almášskych lúkach až do Svätého Antona. Späť do Banskej Štiavnice pôjdeme cez Banský Studenec.
    Link na stiahnutie krátkej trasy: https://sk.mapy.cz/s/jenubemolo
    Link na stiahnutie dlhej trasy: https://sk.mapy.cz/s/heheheguka
  • Nedeľa 1. 9. 2024 – 19,9 km (prevýšenie 417 / 417 m). V nedeľu je zmena v nástupe na trasu, nakoľko začiatok trasy máme naplánovaný z Počúvadielského jazera, kde je možnosť zaparkovania. Trasa bude viesť na vrch Sitno (1 009,2 m n. m.) a späť.
    Link na stiahnutie trasy: https://sk.mapy.cz/s/nolemojezu

Pamätné tričko:

  • V prípade záujmu viete podporiť organizáciu cyklozrazov do budúcna kúpou pamätného trička PARAZRAZU, ktoré bude pre vás zároveň i peknou spomienkou. Tričko je UNISEX, dostupné vo veľkostiach S – XXL.
  • Tričko sa dá objednať iba vopred a to do dátumu 5. 8. 2024.

https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle

Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.